EU4BE objavio Javni poziv za dostavlјanje ponuda za Istraživanje efekata aktivnosti predviđenih programom ePAPIR, od 2019. – 2023. godine za domaće konsultantske kuće

13 / 08 / 2024

EU4BE je objavio Javni poziv za dostavlјanje ponuda za Istraživanje efekata aktivnosti predviđenih programom ePAPIR, od 2019. – 2023. godine, za domaće konsultantske kuće. Rok za dostavlјanje ponude i iskazivanje zainteresovanosti za istraživački zadatak je 13.08.2024.

Sve detalјe i informacije možete dobiti preko linka:

U okviru regulatorne reforme koju sprovodi Vlada Republike Srbije, a koja je usmerena na pobolјšanje uslova poslovanja i smanjenja administrativnog opterećenja privrede, Republički sekretarijat za javne politike1 je pripremio dokument pod nazivom ePAPIR za period 2019 – 2023. godine kojim se prvi put sveobuhvatno i sistemski pristupilo reformi sprovođenja administrativnih postupaka za privredne subjekte.

Cilј Programa ePAPIR je definisan kao podizanje efikasnosti u obavlјanju administrativnih postupaka, podizanje kvaliteta pružanja javnih usluga privrednim subjektima, stvaranjem sigurnijeg, transparentnijeg i predvidlјivijeg poslovnog okruženja, kao i smanjenje ukupnnih administrativnnih troškove. Smanjenje troškova će omogućiti osloboditi dodatnu likvidnost u privrednim subjektima koja će biti raspoloživa za dodatno investiranje i zapošlјavanje

Cilј istraživanja je utvrđivanje percepcije privrednih subjekata u pogledu rezultata administrativnog pojednostavlјenja kao i identifikacija finansijskih i ekonomskih efekata sprovođenja aktivnosti predviđenih programom ePAPIR.