Digitalna transformacija u Srbiji – doprinos Zelenoj Agendi

20 / 09 / 2024

Digitalna transformacija u Srbiji – doprinos Zelenoj Agendi (Digital transformation in Serbia – Contribution to Green Agenda) – projekat Republičkog sekretarijata za javne politike nalazi se u najužem izboru za nagradu „Javna uprava Zapadnog Balkana“ koju svake druge godine dodelјuje Regionalna škola za javnu upravu (RESPA). RSJP je upravlјao ovim projektom kroz koji su digitalizovane 32 usluge iz oblasti obnovlјivih izvora energije.

RESPA je regionalna organizacija čiji rad podržava Evropska komisija i koja pruža podršku zemlјama Zapadnog Balkana da stvore moderniju, efikasniju javnu upravu, ojačaju institucije i učine transparentnijim njihov rad.

Nagrada za javnu upravu Zapadnog Balkana je izuzetno priznanje za dostignuća u transformaciji i modernizaciji javne uprave. RSJP je za ovu značajnu nagradu kandidovao projekat u kome je uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj izvršena digitalna transformacija 32 usluge izdavanja dozvola u oblasti obnovlјivih izvora energije, koje su od 9. jula dostupne na portalu eUprava ovde i ovde.