Set treninga-radionica za unapređenje sistema javnih politika u Republici Srbiji

05 / 02 / 2018

Republički sekretarijat za javne politike (RSJP) (u saradnji sa projektom EU „Reforma koordinacije politika u Vladi Republike Srbije – treća faza“) sprovodi set od 3 treninga-radionice u periodu maj-jun 2015. godine.

Ovaj set obuka RSJP organizuje i sprovodi u cilju unapređenja sistema javnih politika u Republici Srbiji, nudeći napredne tehnike analize i planiranja koje su neophodne za dobro upravljanje u svakoj velikoj organizaciji. Kroz razvoj i unapređenje znanja i veština državnih službenika, koji su najbitniji element funkcionisanja svakog sistema državne uprave, cilj je da se obezbedi da javne politike u Republici Srbiji (sadržane u usvojenim strategijama, akcionim i drugim planovima, programima i dr.) kao i propisi kroz koje se sprovode javne politike budu orijentisani ka željenim rezultatima i efektima te zasnovani na pouzdanim podacima i činjenicama.

Svi treninzi će se održati u prostorijama RSJP, Vlajkovićeva 10/ prvi sprat, Beograd, u sledećim terminima:

  1. „Tehnike planiranja” – 21. i 22. maj 2015. godine
  2. „Analiza efekata javnih politika“ – 9. i 10. jun 2015. godine
  3. „Praćenje, izveštavanje i ocena“ – 15. jun 2015. godine

Pozivamo sve zaposlene u ministarstvima i drugim organima državne uprave, koji se bave planiranjem i analitičko-studijskim poslovima da se prijave popunjavanjem Prijave i pošaju je na e-mail adresu: jasmina.petrovic@rsjp.gov.rs ili diana.paunovic@rsjp.gov.rs, ili da se prijave putem telefona: 011/3349-818, najkasnije do 18.05.2015. godine.