Šanse za pametan rast Srbije

06 / 02 / 2018

Inovaciono preduzetništvo u digitalno doba – naziv je panel diskusije koja je izazvala značajnu pažnju na Kopaonik Biznis Forumu (KBF).

Podsetivši na globalni svetski trend – 4. industrijsku revoluciju, odnosno digitalnu eru i šanse koje ona nudi za pametan rast privrede – dr Jasna Atanasijević, član predsedništva Saveza ekonomista Srbije i direktor Republičkog sekretarijata za javne politike, u ulozi moderatora  – ugostila je iskusne predstavnike inovacionog preduzetništva, privrednike i specijalnog gosta  – gospodina Šukija Glajtmana, koji se smatra začetnikom inovaciono tehnološkog buma Izraela. Iskustvo izraelskog stručnjaka potvrdilo je da inovaciono preduzetničke ambicije moraju imati podršku države, baš kako je to bilo i u Izraelu.

Pitanja i teme gde su šanse Srbije da iskoristi svoje talente i znanje, upotrebi nauku i istraživanja u korist pametnog privrednog rasta, da se prilagodi novim tržištima inovacionih tehnologija, obezbedi lakši put od ideje do održivog biznisa kao plod naučno istraživačkog rada – predstavili su učesnici panela: profesor Vladimir Crnojević  – Institut Biosensa Novi Sad, Gordana Danilović Grković,  generalna direktorka – Poslovno tehnološki inkubator tehničkih fakulteta Beograd,  Zoja Kukić urednica i autorka – Start IT,  Branko Miladinović – suosnivač i direktor Nordeus Beograd,  Neven Tubić – osnivač startap kompanije koja razvija  pešački prelaz -„pametnu zebru“.

Vladin savet za IT uz podršku tima za Inovaciono preduzetništvo koji se formira pod okriljem projekta  Svetske banke „Konkurentnost i zapošljavanje“, zaokružiće mere podrške i politika u IT sektoru i pratiti realizaciju ovih mera.

Panel diskusiju o Inovacijama i preduzetništvu u digitalnoj eri, u celini možete videti ovde