Program obuke predavača za zakonodavni proces

05 / 02 / 2018

Četvoro predstavnika Kancelarije uspešno je završilo Program obuke predavača za zakonodavni proces

Program je sproveden u saradnji Službe za upravljanje kadrovima Vlade Republike Srbije, Ministarstva pravde i državne uprave, GIZ Projekta za pravnu reformu i Nemačke Akademije za državnu upravu BAKöV. U periodu od maja do decembra 2013. godine, realizovano je 5 modula obuke posvećenih različitim fazama zakonodavnog procesa. Kroz usavršavanje postojećih znanja iz oblasti zakonodavnog procesa, odnosno izrade i sprovođenja zakona, i razvijanje trenerskih veština, unapređeni su kapaciteti zaposlenih u Kancelariji i drugim organima državne uprave za pripremu i realizaciju obuka u oblasti zakonodavnog procesa.

Jedan od rezultata programa bilo je unapređenje postojećih programa obuka u oblasti zakonodavnog procesa i razvijanje programa za nove ciljne grupe, što je rezultiralo u osam programa obuke, i to za sledeće ciljne grupe: novozaposleni, državni službenici koji obavljaju normativne poslove, funkcioneri, rukovodioci i inspektori. Obuka na temu sprovođenja analize efekata propisa predstavlja jedan od programa obuka koji su unapređeni.

Sertifikovani predavači Kancelarije realizovaće programe za zakonodavni proces za državne službenike koji su zaposleni na normativnim poslovima i za rukovodioce, prema usvojenom Programu opšteg stručnog usavršavanja državnih službenika iz organa državne uprave i službi Vlade za 2014. godinu. U okviru oba navedena programa, biće održan modul na temu analize efekata propisa.