Obaveštenje o prijavi na konkurs za izbor najboljih primera nastave na daljinu „Magija je u rukama nastavnika”, koji se sprovodi u okviru projekta „Javno – privatni dijalog za razvoj”

22 / 04 / 2020

NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“ u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, i Republičkim sekretarijatom za javne politike, i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) raspisuju Konkurs za izbor najboljih primera nastave na daljinu pod nazivom Magija je u rukama nastavnika.

Preuzmite Pravila konkursa.

Nove okolnosti i promene koje se dešavaju podstiču nas da im se stalno prilagođavamo i da konstantno učimo. Kako se deo obrazovnog procesa koji je funkcionisao u učionicama preko noći „preselio“ u e-prostor, izazov da mu se prilagodimo je veliki, ali otvara i ogromnu mogućnost za kreativnost i nove ideje.

Imajući u vidu da pokazana inovativnost u izvođenju nastave u promenjenim uslovima zaslužuje široko društveno priznanje, pozivamo sve nastavnike i stručne saradnike u državnim ili privatnim osnovnim i srednjim školama koji su u proteklih godinu dana imali vodeću ulogu u osmišljavanju i izvođenju određenog oblika nastave na daljinu da učestvuju na Konkursu tako što će najkasnije do 31. maja 2020. popuniti onlajn formular na stranici https://jpd.rs/konkurs i priložiti kratku prezentaciju.

Stručni žiri izabraće najmanje tri najbolja primera nastave na daljinu koji će biti nagrađeni na osnovu unapred definisanih kriterijuma, uz mogućnost dodeljivanja i dodatnih priznanja. Posebna nagrada publike biće dodeljena na osnovu onlajn glasanja publike na stranici https://jpd.rs/online-nastava.

Nagrada za prvoplasiranog je učešće na studijskom putovanju u Finsku/Estoniju i laptop, dok ostale nagrade uključuju laptop, tablet, pametni telefon i vaučere za kupovinu e-knjiga kod izdavača Laguna/Delfi. Svi istaknuti primeri biće uvršteni u jedinstvenu javnu bazu najboljih praksi nastave na daljinu.

Za sva dodatna pitanja, možete nam se obratiti na mejl: konkurs@jpd.rs.

 

https://jpd.rs/konkurs-magija-je-u-rukama-nastavnika.php

https://jpd.rs/konkurs