Konkurs za poslovna udruženja i organizacije civilnog društva – učešće u Projektu javno-privatnog dijaloga

05 / 03 / 2019

NALED i RSJP, uz podršku USAID-a, pozivaju organizacije civilnog društva i poslovna udruženja da konkurišu za učešće u realizaciji Projekta javno-privatnog dijaloga za razvoj, kako bi stekli nova znanja i ojačali veštine za planiranje i zagovaranje regulatornih reformi.

Cilj je da se pomogne manjim organizacijama da na najbolji način predstave javnosti i resornim institucijama svoje ideje za unapređenje poslovnog ambijenta i zajedno s donosiocima odluka u državnim i lokalnim organima rade na definisanju i sprovođenju regulatornih inicijativa.

Predstavnici odabranih organizacija će proći kroz obuke (pregovaranje, lobiranje, fasilitacija, moderacija, izrada nacrta izmene propisa itd.), učestvovati u studijskim posetama u Evropi i Americi, proći kroz medijske treninge, a biće im pružena i ekspertska pomoć u razvijanju analiza i izradi pravnih akata.

Link za prijavu na konkursu se nalazi OVDE. Rok za dostavljanje prijava je ponedeljak, 18. mart 2019. godine do 14:00č.

Za dodatne informacije možete se obratiti NALED-u, slanjem mejla na adresu a.sekulovic@naled.rs

Tokom 2018. u Projekat javno-privatnog dijaloga za razvoj uključeni su Udruženje za razvoj preduzetništva iz Niša, Agroklaster Srbije i Savez pčelarskih organizacija Srbije, a na reformsku agendu Vlade Srbije nominovane su njihove ideje za reformu sistema paušalnog oporezivanja, unapređenje uslova za organsku proizvodnju i sprečavanje trovanja pčela.