Javna rasprava o predlogu strategije regulatorne reforme u Republici Srbiji za period 2011-2014. godine

05 / 02 / 2018

Održana javna rasprava o predlogu strategije regulatorne reforme u Republici Srbiji za period 2011-2014

Kancelarija za regulatornu reformu i analizu efekata propisa i Kabinet predsednika Vlade za privredu i regionalni razvoj, u saradnji sa USAID Projektom za bolje uslove poslovanja, organizovali su javnu raspravu o Predlogu strategije regulatorne reforme u Republici Srbiji za period 2011-2014 (u daljem tekstu: Predlog strategije) sa Akcionim planom. Javna rasprava održana je 22. decembra 2011. godine u Palati Srbije, u Beogradu.

Ovom izuzetno posećenom skupu prisustvovali su predstavnici javnog i privatnog sektora, kao i predstavnici međunarodnih razvojnih organizacija, poput NALED-a, Udruženja banaka Srbije, Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, JP Službeni glasnik, GIZ-a, EU Projekta javne uprave, Optimus – Centra za dobro upravljanje, Komisije za hartije od vrednosti, kao i predstavnici ministarstava zaduženih za poslove privrede i regionalnog razvoja.

Učesnici su izneli sugestije i primedbe na Predlog strategije i Akcionog plana, u cilju unapređenja ovih dokumenata. Najznačajniji komentari odnosili su se na kratke rokove, poput roka važenja samog Predloga strategije i nerealno kratkih rokova za sprovođene svih aktivnosti predviđenih Akcionim planom. U više navrata istaknuto je i da je potrebno uraditi značajnu tehničku redakciju teksta Predloga strategije.

 

Prezentaciju sa jučerašnje javne rasprave možete pogledati OVDE.