II Javni poziv za akreditovane naučno-istraživačke organizacije – PERFORM

06 / 02 / 2018

Republički sekretarijat za javne politike (RSJP) i projekat PERFORM, u cilju unapređenja analitičkog pristupa kreiranju i praćenju javnih politika zasnovanih na činjenicama i podacima objavljuju

POZIV

za izbor akreditovanih naučno-istraživačkih organizacija (instituta, fakulteta, univerziteta i centara izuzetnih vrednosti) koje će sprovoditi istraživanje na odabrane teme u oblasti društvenih nauka čiji će rezultati poslužiti za kreiranje, odnosno sprovođenje javnih politika u određenoj oblasti

 

Predmet javnog poziva je konkurs za sprovođenje istraživanja na teme:

  1.  Modeli lokalnih kulturnih politika kao osnova za povećanje kulturne participacije: Министарство културе и информисања, на основу следећих Критеријума за вредновање и оцењивање.
  1.  Истраживање узрока нерегистровања и непријављивања туриста и услова пословања пружаоца услуга у угоститељским објектима за смештај: Министарство трговине, туризма и телекомуникација, на основу следећих Kriterijuma za vrednovanje i ocenjivanje.

Конкурс је отворен од 5. фебруара 2018. године до 19. фебруара 2018. године.

Опште услове Позива можете преузети ovde, док се о специфичним условима за пријаву истраживања за појединачне теме можете информисати кликом на сваку тему засебно и на припадајућу листу Критеријума за вредновање и оцењивање достављених пријава.

Пројектни задаци представљају саставни део Позива и потребно је да подносиоци пријава испуне опште услове, посебне услове из појединачних пројектних задатака за одговарајућу тему, као и критеријуме за ту тему.

Форму за припрему буџета можете да преузмете ovde.

РСЈП и PERFORM тим нуде могућност свим заинтересованима да дођу на информативне сесије о учешћу на овом конкурсу, које ће се одржати 9. фебруара 2018. године у просторијама РСЈП, и то по следећем распореду:

– 10:00 до 11:00 часова биће разматрана тема Министарства културе и информисања: Модели локалних културних политика као основа за повећање културне партиципације

– 11:00 до 12:00 часова, биће разматрана тема Министарства трговине, туризма и телекомуникација: Истраживање узрока нерегистровања и непријављивања туриста и услова пословања пружаоца услуга у угоститељским објектима за смештај.

Молимо потврдите учешће на електронску адресу: perform@rsjp.gov.rs

Такође, овде можете прочитати о najčešćim pitanjima у вези са Позивом и о одговорима на њих.