Finansiranje inovacija

06 / 02 / 2018

U organizaciji Ministarstva privrede i Republičkog sekretarijata za javne politike, a uz podršku projekta Svetske banke „ Konkurentnost i zapošljavanje“, 10. aprila 2017. godine, u Klubu narodnih poslanika, održana je radionica na temu „Finansiranje inovacija“.

Radionica je održana kao deo širokog konsultativnog procesa između predstavnika države i privrede, na temu inovacija kao ključnog pokretača konkurentnosti i stvaranja boljeg privrednog ambijenta za poslovanje malih i srednjih preduzeća u Republici Srbiji. U okviru radionice učesnici su imali priliku da se bolje upoznaju i razmene iskustva u oblasti finansiranja inovativnih malih i srednjih preduzeća, kao i mogućnostima za unapređenje ovog značajnog privrednog segmenta.

U prvom delu radionice, predstavnici ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Inovacionog fonda, Razvojne agencije Srbije i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija predstavili su trenutne programe za finansiranje inovacija. U drugom delu, predstavnici privatnih investicionih fondova i velikih preduzeća predstavili su svoja iskustva u finansiranju u inovacioni sistem u Srbiji, dok su u trećem delu radionice, korisnici ovih državnih i privatnih fondova govorili o svojim iskustvima u ovoj oblasti.