DRUŽENjE SA UČESNICIMA PILOT PROJEKTA „UČIONICA KAKVU ŽELIM“

01 / 07 / 2021

Grupa za inovacije u javnim politikama RSJP organizovala je susret svih učesnika Pilot projekta „Učionica kakvu želim“, kako bi se proslavilo uspešno sprovođenje ovog inovativnog projekta.

Na skupu su se okupili svi učesnici i partneri Pilot projekta. Tom prilikom direktorka RSJP Bojana Tošić i pomoćnik ministra Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Milan Pašić, obratili su se prisutnima. Čestitali su deci, učiteljicama i direktorima škola učesnica na uspešno realizovanim kampanjama i zahvalili svim učesnicima i partnerima na projektu na profesionalno i kvalitetno obavljenom poslu, na spremnosti da sprovode inovativne projekte i unapređuju obrazovanje u Srbiji.

Naime, tokom dve nedelje trajanja kampanje na platformi Donacije.rs, potencijalni donatori su imali prilike da podrže dečije ideje za opremanje njihovih učionica, predstavljene kroz dečije kampanje. Rezultat je prevazišao očekivanja – škole su prikupile  preko 2,5 miliona dinara donatorskih sredstava koristeći model grupnog finansiranja. Prikupljanje novčanih sredstava je samo krajnji rezultat procesa učenja dece o preduzetništvu, njihovog vrednog rada sa njihovim učiteljicama i velike želje za uspehom u realizaciji svoje ideje. To je ujedno i najveća vrednost i cilj projekta.

Više informacija o kampanjama možete videti putem linka.

Iako projekat nije završen, jer sledi nabavka opreme koju su deca tražila, izveštavanje i evaluacija projekta, verujem da ćemo uspešno realizovati i preostale aktivnosti do oktobra 2021., kako smo i planirali. Takođe se nadam da ćemo realizovati nove projekte i ovaj projekat proširiti, i da će još mnogo dece različitog uzrasta i nastavnika u njima uživati i sprovoditi svoje vizije, navela je Bojana Tošić.

Susret svih učesnika upriličen je 29. juna 2021. u Beogradu, u Klubu poslanika.