SA REGISTROM ADMINISTRATIVNIH POSTUPAKA STE UVEK PRVI PRED ŠALTEROM

08 / 06 / 2021

Potpune, tačne i jasne informacije za sve korisnike o više od 1.600 postupaka javne uprave na jednom mestu link.

Poslovno okruženje u kojem posluju domaći privrednici može biti opterećeno preprekama koje često nisu vidljive i jasne pri započinjanju poslovanja. Dobijanje neke dozvole može da bude komplikovano i netransparentno. Pronalaženje podataka i informacija o postupcima, potrebnoj dokumentaciji, podacima neophodnih za odlučivanje, zahtevima i rokovima, oduzima vreme privredi. Ove informacije nisu uvek javno dostupne, ažurne i na jednom mestu. Greške koje se zbog ovoga mogu javiti u procesu podnošenja dokumentacije su izvesne i odnose se često na nepotpunu ili pogrešnu dokumentaciju, pogrešno uplaćen iznos takse i slično. Samim tim uspostavljanjem Registra štedimo vaše vreme i povećavamo efikasnost javne uprave i stvaramo sigurno i predvidivo poslovno okruženje.
Registar nudi informacije o svim postupcima gde zainteresovana lica mogu onlajn, u par klikova, da pronađu ono što im je potrebno, bez nepotrebnog obilaska različitih šaltera. Izborom određenog postupka dobiće sve ažurne i tačne informacije na jednom mestu – o potrebnoj dokumentaciji, iznosima koje je potrebno uplatiti i na koji tekući račun, kako i gde mogu predati zahtev. Zahtev takođe mogu pronaći u Registru i preuzeti ga u elektronskoj formi i elektronski ga popuniti. Ključno je da koristite ćirilično pismo radi brze pretrage informacija za postupke koji su vam potrebni.
Preko Registra se mogu pokrenuti elektronske usluge za privredu na Portalu eUprava za usluge koje su digitalizovane. Tako samo jednim klikom možete pristupiti digitalnom zahtevu na Portalu eUprava, brzo i lako podneti zahtev i priložiti potrebnu dokumentaciju, a nadležni organ će u najkraćem roku doneti elektronsko rešenje i isporučiti ga u elektronsko sanduče podnosioca zahteva na Portalu eUprava.
Do sada je dostupno 27 usluga Uprave za duvan i Uprave za zaštitu bilja. U narednom periodu, broj usluga biće mnogo veći i obuhvatiće i usluge Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Uprave za veterinu.