Počela javna rasprava za Predlog programa za pojednostavlјenje administrativnih postupaka i regulative „e-PAPIR” za period 2022 – 2025. godine

28 / 11 / 2022

Republički sekretarijat za javne politike obaveštava zainteresovanu javnost da će javna rasprava o Predlogu programa za pojednostavlјenje administrativnih postupaka i regulative „e-PAPIR” za period  2022 – 2025. godine (u dalјem tekstu: Program) biti sprovedena od 24. novembra do 13. decembra 2022. godine.

Programom se nastavlјa proces pojednostavlјivanja (optimizacija i ukidanje suvišnih administrativnih postupaka) i digitalizacija administrativnih postupaka, sa cilјem da se unapredi sigurnost, transparentnost rada organa javne vlasti i predvidivost poslovnog okruženja.

Sastavni deo Programa je i akcioni plan, koji sadrži preporuke za pojednostavlјenje administrativnih postupaka. Usvajanjem preporuka, nastavlјa se proces reforme javne uprave, i dodatno proširuje i unapređuje sadržina Registra administrativnih postupaka.

Pozivamo sve zainteresovane da svoje komentare, predloge i sugestije za unapređenje Programa dostave na Portal „e-Konsultacije” , Dokument je objavlјen na linku ovde.