Javni poziv za ekspertsku podršku u okviru komponente 3

06 / 02 / 2018

Međunarodna banka za obnovu i razvoj i Republika Srbija ugovorile su zajam za finansiranje Projekta za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja.

Osnovni cilj Projekta  je ublažavanje i otklanjanje prepreka za povećanje konkuretnosti i povećanje zaposlenosti. Ciljane reforme su određene na osnovu prioriteta Vlade Republike Srbije, postojećih programa Svetske banke na temu konkurentnosti i podizanja zaposlenosti, kao i na osnovu analitičkih aktivnosti iz oblasti relevantnih za ovaj projekat. Aktivnosti su uglavnom usmerene ka oblastima u kojima Vlada troši značajne resurse i gde postoji namera za boljim iskorišćenjem raspoloživih resursa. Stoga se ovaj Projekat fokusira na delotvornije trošenje postojećih sredstava, umesto na povećanje rashoda države radi ostvarivanja ciljeva ovog projekta.

Aktivnosti na Projektu sprovode – kao glavni korisnici: Ministarstvo privrede, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u koordinaciji sa Fondom za inovacionu delatnost i Republički sekretarijat za javne politike.

Više informacija o projektu možete  saznati: http://www.worldbank.org/projects/P152104?lang=en

 

Komponenta.3. ovog projekta, u nadležnosti Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u koordinaciji sa Fondom za inovacionu delatnost podržava inovacione programe putem:

a)      Podrške Fondu za inovacionu delatnost i njegovim Matching Grants programima;

b)      Podrške usluge transfera tehnologija Centralne kancelarije za transfer tehnologija u okviru Fonda za inovacionu delatnost

c)      Strateškim planiranjem institucionalne reforme javnog sektora istraživanja i razvoja.

U ovoj komponenti projekta je, između ostalog predviđeno angažovanje eksperta  Implementation officer, odgovornog za praćenje i izveštavanje o sprovođenju koordinisanih aktivnosti Fonda za inovacionu delatnost, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a u saradnji sa šefom Jedinice za implementaciju projekta u okviru  Republičkog sekretarijata za javne politike .

Molimo kandidate da svoje biografije dostave na engleskom jeziku.

Oglas za angažovanje konsultantske firme za Stakeholder outreach activities  možete  videti ovde.

 IMPLEMENTATION OFFICER (REoI C3 Implementation Officer MoESTD)