Javni poziv za akreditovane naučno-istraživačke organizacije

06 / 02 / 2018

Projekat PERFORM, u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike objavljuje

JAVNI POZIV

za akreditovane naučno-istraživačke organizacije (institute, fakultete, univerzitete i centare izuzetnih vrednosti)  koji će sprovoditi istraživanje na odabrane teme u oblasti društvenih nauka čiji će rezultati poslužiti za kreiranje, odnosno sprovođenje javnih politika ili pripremu pravnog okvira u određenoj oblasti utemeljenom na utvrđenim dokazima (engl. evidence-based policy making)

Predmet javnog poziva je konkurs za sprovođenje istraživanja na teme, koje je u prethodnoj projektnoj fazi RSJP, u saradnji sa PERFORM projektom, odabrao u procesu ocenjivanja i selekcije shodno utvrđenim kriterijumima.  Istraživanja će se sprovesti za sledeće teme:

1. Nivo korporativnog upravljanja u javnim preduzećima čiji je osnivač Republika Srbija, u nadležnosti Ministarstva privrede;

2. Analiza regulatornog okvira za razvoj preduzetništva mladih u tri najperspektivnije delatnosti sa predlogom pojednostavljenja poslovanja za mlade preduzetnike, u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta;

3. Analiza tržišta postprodajnih usluga (aftermarkets) koja bi obuhvatila garancije, servisne usluge, promet i korišćenje rezervnih delova u odnosu na najvažnije industrijske proizvode (motorna vozila, električni aparati i dr.) i njihov uticaj na odvijanje tržišnog nadmetanja, u nadležnosti Komisije za zaštitu konkurencije.

Опште информације јавног позива можете преузети ovde, док се о специфичним условима за пријаву истраживања за појединачне теме можете информисати кликом на сваку тему засебно.

Пројектни задаци представљају саставни део јавног позива и потребно је да подносиоци пријавва испуне критеријуме и из јавног позива, као и појединачних пројектних задатака за одговарајућу тему.

Formu za pripremu budžeta možete da preuzmete ovde.