e-PAPIR i na pokrajinskom nivou

08 / 04 / 2019

Projekat Vlade ”Pojednostavljenje administrativnih postupaka i regulative – ePAPIR“ koji za cilj ima unapređenje javnih usluga ka privredi i smanjenje troškova od početka aprila se sprovodi i u AP Vojvodini. U Skupštini AP Vojvodine, Igor Mirović, predsednik pokrajinske Vlade, Bojana Tošić, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za javne politike i Aleksandra Hilbig šef Projekta “Podrška reformi javne uprave u Srbiji” – GIZ, su 4. aprila na radnom sastanku sa predstavnicima svih sekretarijata, Privredne komore Vojvodine, drugih nosilaca javnih ovlašćenja i GIZ-a otvorili projekat na pokrajinskom nivou.

Predsednik pokrajinske Vlade je upoznao sve predstavnike nadležnih institucija sa značajem projekta i potrebom unapređenja javnih usluga što direktno utiče na bolje poslovno okruženje, a time i stvaranje povoljnijeg životnog standard građana i uputio na potrebu čvrste saradnje pokrajinskih institucija sa RSJP kao koordinatorom ovog projekta.

V.d. direktorka RSJP Bojana Tošić je predstavila rezultate dosadašnjeg rada kroz ukidanjem suvišnih i pojednostavljenjem komplikovanih administrativnih postupaka i istakla da je samo ukidanje M4 i MUN obrasca, i markica za brašno dovelo do uštede za privredu oko 30 miliona evra u 2019. godini. Napravljena je baza od skoro 2500 administrativnh postupaka, od kojih je za 600 pripremljen plan pojednostavljenja i ukidanja. Do kraja godine planirana je digitalizacija za prvih 30 postupaka. Zajednički rad republike i pokrajine nastaviće se popisom i pojednostavljenjem postupka u AP Vojvodini, sa krajnji ciljem ostarivanja efikasnijeg, sigurnijeg i transparentnijeg poslovnog okruženja.

Bojana Tošić je istakla da se raduje daljoj zajedničkoj saradnji i ostvarenju ciljeva koji će doneti veliko rasterećenje privrednicima i zaposlenima u javnoj upravi i biće ključ za uspostavljanje boljih uslova za poslovanje u Srbiji.

Realizacija projekta e-PAPIR na nivou AP Vojvodine, podržana je od strane Nemačke organizacije za razvojnu saradnju GIZ.