Radionica „Bihevioralni pristupi javnim politikama“

08 / 11 / 2018

U periodu od 16. do 18. oktobra u Novom Sadu održana je radionica „Savremeni pristupi javnim politikama – Bihevioralni pristupi“.

Republički sekretarijat za javne politike je organizovao radionicu uz podršku projekta nemačko-srpske saradnje „Podrška reformi javne uprave“, koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Radionicu su vodili eksperti iz Tima za bihevioralne pristupe (en. Behavioural Insights Team) dr Kizi Gandi i Kevante Mičel. Polaznici su imali priliku da se upoznaju sa metodološkim pristupima i mogućnostima za praktičnu primenu bihevioralnih pristupa u merama javnih politika, kao i sa primerima dosadašnje primene ovih pristupa u zemljama širom sveta. Uvođenje bihevioralnih pristupa ili uvida u ponašanje omogućava da javne usluge budu ekonomičnije i pristupačnije građanima. Radionica je nastavak aktivnosti započetih u maju 2018. na konferenciji RSJP-a „Savremeni pristupi javnim politikama“.

Radionici su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva zdravlja, Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstva finansija – Poreske uprave, Pokrajinskog sekretarijata za finansije i Republičkog sekretarijata za javne politike.