Održana promocija objedinjene ulaznice “MUSEUMS 4 YOU” – Jedna karta, četiri muzeja na međunarodnom Sajmu turizma

26 / 02 / 2024

Objedinjena ulaznica “MUSEUMS 4 YOU” za četiri muzeja u Beogradu je nastala u okviru Pilot projekta “Povećanje vidljivosti i dostupnosti muzeja u sferi digitalnog prostora”, koji je realizovan od strane Grupe za inovacije u javnim politikama Republičkog sekretarijata za javne politike, Ministarstva Kulture, Ministarstva turizma i omladine, Turističke organizacije Beograd i 4 muzeja, a uz podršku GIZ-a i Design Thinkers Academy.

Zamenica direktora Republičkog sekretarijata za javne politike Sanja Mešanović učestvovala je na promociji objedinjene ulaznice “MUSEUMS 4 YOU” u organizaciji Turističke organizacije Beograda i izrazila veliku zahvalnost na podršci koju su pružili partneri u sprovođenju projekta, kolege iz drugih organa državne uprave a posebno Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ). Objedinjena ulaznica za 4 muzeja u Beogradu omogućava ulaz u Muzej Jugoslavije, Muzej nauke i tehnike, Etnografski muzej i Prirodnjački muzej.

Ulaznicu možete  iskorititi u roku od 7 dana od planiranog datuma posete i sa njom možete da proverite zašto je Muzej Jugoslavije najposećenija kulturna institucija u Beogradu, koja čuva i predstavlja bogatu kulturnu i istorijsku baštinu bivše Jugoslavije, od njenog nastanka kao Kraljevine Jugoslavije do njenog nestanka početkom devedesetih godina, uključujući Kuću cveća, grob Josipa Broza Tita, kao i izložbeni prostor posvećen periodu Jugoslavije.

Možete da zaronite u bogatstvo tradicionalne kulture koje čeka da bude istraženo u Etnografskom muzeju, jednom od najstarijih muzeja na Balkanskom poluostrvu sa više od 120 godina postojanja, koji čuva impresivnu kolekciju od oko 120.000 muzealija, od kojih se izdvaja 50.000 etnografskih predmeta. Dobrodošli ste u Muzej nauke i tehnike u Beogradu, gde se kroz stalne postavke “Čovek i tehnika”, otkrivaju kako su mašine, motori i tehnološke inovacije oblikovali naše živote, i “Galerija igračaka” sa preko 150 igračaka iz perioda od 1920. do 1970. godine, stvarajući fascinantan spoj tehnologije, kreativnosti i obrazovanja! Otkrijte bogatstvo prirode u Prirodnjačkom muzeju Beograda, gde se nalazi najveća i najvažnija prirodnjačka kolekcija u Srbiji, obuhvaćajući biološke i geološke zbirke sa više od 2 miliona vrednih primeraka, kako i fosile koji datiraju od doba nastanka Sunčevog Sistema.