Portal Registra administrativnih postupaka jedan od tri nagrađena projekta za najbolјu inovaciju u javnoj upravi u Evropi

25 / 03 / 2024

Portal Registra administrativnih postupaka (rap.euprava.gov.rs) kojim upravlјa Republički sekretarijat za javne politike proglašen je za jednu od tri najbolјe inovacije u javnoj upravi u Evropi i dobitnik je Evropske nagrade za javni sektor.

Evropski institut za javnu upravu (EIPA – www.eipa.eu) dodelјuje Evropsku nagradu za javni sektor a jedan od ovogodišnjih dobitnika ove nagrade je Portal Registra administrativnih postupaka (RAP), u kategoriji „Inovacije u javnoj upravi“. Ova prestižna nagrada predstavlјa priznanje za vanserijski trud i uspeh u oblasti inovacija i unapređivanja javnog sektora. U konkurenciji sa 78 drugih predloga u ovoj kategoriji, Portal RAP-a se izdvojio kao primer partnerstva javne uprave i privrede i građana kao krajnjih korisnika javnih usluga i koji čini javnu upravu modernijom, efikasnijom i jeftinijom.

Portal Registra administrativnih postupaka predstavlјa jedinstveno mesto na kome korisnici (privreda i građani) mogu pronaći sve potrebne informacije o preko 3 100 postupaka u nadležnosti više od 120 organa i organizacija na republičkom i pokrajinskom nivou: kome je postupak namenjen, koja je dokumentacija potrebna, koji su finansijski izdaci, rokovi i da li je dostupna elektronska usluga.

Evropski institut za javnu upravu, sa sedištem u Mastrihtu obučava više od 10 000 evropskih i državnih službenika na godišnjem nivou i omogućava da se kroz istraživanje, razvoj i konsultacije dalјe razvijaju i unapređuju njihovi kapaciteti. EIPA je podržana od strane država članica EU i Evropske komisije kroz Erazmus+ program.

Uverite se i sami – na Portalu Registra administrativnih postupaka – Vi ste uvek na prvom mestu!