EU4BE: Kako do lakšeg poslovanja i bolјeg poslovnog okruženja

20 / 09 / 2024

Želite da se informišete o novim poslovnim platformama koje mogu da olakšaju vaše svakodnevno poslovanje? Pozivamo vas da nas posetite 23.septembra 2024. godine, u vremenu od 12.00 do 15.00 časova, na štandu EU4BE projekta u okviru EU Nedelјe mogućnosti i pogledate simulaciju novog digitalnog instrumenta:  Životni vek preduzeća sa poslovnim epizodama.

U cilјu dalјeg olakšavanja poslovanja, kao i smanjenja administrativnih troškova poslovanja, projekat EU4BE radi na predlozima za optimizaciju administrativih postupaka, kao i propisa koje se odnose na poslovanje privrednika. EU4BE pomaže partnerima iz javnog sektora da razviju i pobolјšaju instrumente koji doprinose smanjenju administrativnog opterećenja privrednika i omogućavaju jednostavnije, brže i jeftinije poslovanje. U okviru ovih aktivnosti, razvijen je i inovativni koncept: životni vek preduzeća sa poslovnim epizodama.

Životni vek preduzeća i poslovne epizode služe privrednicima u različitim oblastima poslovanja (npr. saobraćaj, mediji, zdravstvo, trgovina, ugostitelјstvo, proizvodnja alkoholnih i bezalkoholnih pića i drugo), da na jednom mestu, iz svoje kancelarije, kuće ili druge lokacije, dobiju sve potrebne informacije, sagledaju i lakše razumeju svoje administrativne obaveze u poslovanju i ispune ih uz vremenske i novčane uštede.

Na štandu projekta, imaćete prilike da: pogledate mogućnosti uvezivanja ovog instrumenta sa postojećom platformom Registar administrativnih postupaka (RAP) koju je razvio Republički sekretarijat za javne politike (RSJP);  da pristupite RAP-u; da saznate od predstavnika RSJP i konsultanata Eu4BE projekta sve mogućnosti ovog digitalnog registra, kao i da dobijete informcije u vezi dalјih koraka u digitalizaciji poslovanja u Republici Srbiji.