Digitalna transformacija u Srbiji – doprinos Zelenoj agendi – najznačajnija inovacija u javnoj upravi

15 / 10 / 2024

Projekat digitalne transformacije u oblasti Zelene Agende, kojim je upravlјao Republički sekretarijat za javne politike, osvojio je nagradu kao jedna od tri najznačajnije inovacije u javnoj upravi. Nagradu svake druge godine dodelјuje Regionalna škola za javnu upravu i biće dodelјena tokom Ministarske konferencije za reformu javne uprave 27. novembra u Skoplјu, Severna Makedonija.

Kroz ovaj projekat digitalizovane su 32 usluge iz oblasti obnovlјivih izvora energije koje su od 9. jula dostupne na portalu eUprava ovde i ovde .

RESPA je regionalna organizacija čiji rad podržava Evropska komisija i koja pruža podršku zemlјama Zapadnog Balkana da stvore moderniju, efikasniju javnu upravu, ojačaju institucije i učine transparentnijim njihov rad.

Nagrada za javnu upravu Zapadnog Balkana je izuzetno priznanje za dostignuća u transformaciji i modernizaciji javne uprave. RSJP je za ovu značajnu nagradu kandidovao projekat u kome je uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj izvršena digitalna transformacija 32 usluge izdavanja dozvola u oblasti obnovlјivih izvora energije.