Održana radionica „Revizija Programa unapređenja upravlјanja javnim politikama i regulatornom reformom za period 2021–2025. godine sa Akcionim planom“

11 / 10 / 2024

Republički sekretarijat za javne politike (RSJP) je 3. i 4. oktobra 2024. godine u Vršcu održao radionicu na temu „Revizija Programa unapređenja upravlјanja javnim politikama i regulatornom reformom za period 2021–2025. godine sa Akcionim planom“. Radionica je organizovana uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“.

U toku dvodnevne radionice održan je i VI sastanak Radne grupe za praćenje sprovođenja, analize i reviziju Programa unapređenja upravlјanja javnim politikama i regulatornom reformom 2021-2025 (RG). Tema sastanka je bio proces revizije Programa, koji je pokrenut sa cilјem obezbeđivanja relevantnosti, efikasnosti, efektivnosti i održivosti tokom dalјeg sprovođenja Akcionog plana do kraja 2025. godine. Tekst Programa sa Akcionim planom objavlјen je i na portalu E-Konsultacije, čime je osigurana transparentnost i participativnost u procesu sprovođenja revizije. Tokom procesa revizije, radi pripreme Nacrta revidirane verzije Akcionog plana, održani su sastanci sa predstavnicima institucija nosiocima mera i aktivnosti utvrđenih postojećim Akcionim planom Programa. Članovi RG su tokom diskusije na radionici dali svoje predloge, komentare i sugestije na pripremlјen dokument revidiranog Akcionog plana.

Glavni zaklјučak sa radionice jeste da preporuke RG treba uneti u Nacrt revidiranog Akcionog plana kako bi konačna verzija dokumenta bila unapređena i u skladu sa cilјevima revizije Programa. Usvajanje Odluke o izmenama i dopunama Programa unapređenja upravlјanja javnim politikama i regulatornom reformom za period 2021–2025. godine sa Akcionim planom, očekuje se u narednom periodu, čime bi proces revizije bio finalizovan.