Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Подршка РСЈП локалној самоуправи

06 / 02 / 2018

У знаку „Стратешког развоја локалне самоуправе” – одржана је 45. скупштина Сталне конференције градова и општина (СКГО).

Једна од главних порука  највећег скупа локалне самоуправе у Србији,  је да локалне власти имају кључну улогу у процесу европских интеграција, реформи и односа са грађанима,  и да СКГО на најквалитетнији начин повезује владу и јединице локалне самоуправе.

Међу највишим представницима државних органа, владиних и невладиних организација и институција, међународних организација, дипломатског кора и донаторских институција  скупштини је присуствовала  и Јасна Атанасијевић, в.д директора Републичког секретаријата за јавне политике. Она је представила и законски оквир планског система Републике Србије, који се после усвајања на Влади, сада налази у скупштинској процедури.

На панелу „Локлана самоуправа у Србии -2020“, нагласила је да ће Републички секретаријат за јавне политике (РСЈП)  у наредном периоду помоћи локалним самоуправама у  области развоја. „ Локалне самоуправе су директно одговорне за бројне развојне циљеве у облати економског раста, запошљавања, образовања, здравства… и у могућности су да имају повратну информацију од грађана. Међутим, ниједна од ових политика се не дефинише у потпуности на локалу. Сматрам да ту постоји велики неискориштен простор за бољу координацију, а СКГО ту има важну улогу”, истакла је Атанасијевић.