Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

II Јавни позив за акредитоване научно-истраживачке организације – PERFORM

06 / 02 / 2018

Републички секретаријат за јавне политике (РСЈП) и пројекат  PERFORM, у циљу унапређења аналитичког приступа креирању и праћењу јавних политика заснованих на чињеницама и подацима објављују

ПОЗИВ

за избор акредитованих научно-истраживачких организација (института, факултета, универзитета и центара изузетних вредности) које ће спроводити истраживање на одабране теме у области друштвених наука чији ће резултати послужити за креирање, односно спровођење јавних политика у одређеној области

 

Предмет јавног позива је конкурс за спровођење истраживања на теме:

  1.  Модели локалних културних политика као основа за повећање културне партиципације: Министарство културе и информисања, на основу следећих Критеријума за вредновање и оцењивање.
  1.  Истраживање узрока нерегистровања и непријављивања туриста и услова пословања пружаоца услуга у угоститељским објектима за смештај: Министарство трговине, туризма и телекомуникација, на основу следећих Критеријума за вредновање и оцењивање.

Конкурс је отворен од 5. фебруара 2018. године до 19. фебруара 2018. године.

Опште услове Позива можете преузети овде, док се о специфичним условима за пријаву истраживања за појединачне теме можете информисати кликом на сваку тему засебно и на припадајућу листу Критеријума за вредновање и оцењивање достављених пријава.

Пројектни задаци представљају саставни део Позива и потребно је да подносиоци пријава испуне опште услове, посебне услове из појединачних пројектних задатака за одговарајућу тему, као и критеријуме за ту тему.

Форму за припрему буџета можете да преузмете овде.

РСЈП и PERFORM тим нуде могућност свим заинтересованима да дођу на информативне сесије о учешћу на овом конкурсу, које ће се одржати 9. фебруара 2018. године у просторијама РСЈП, и то по следећем распореду:

– 10:00 до 11:00 часова биће разматрана тема Министарства културе и информисања: Модели локалних културних политика као основа за повећање културне партиципације

– 11:00 до 12:00 часова, биће разматрана тема Министарства трговине, туризма и телекомуникација: Истраживање узрока нерегистровања и непријављивања туриста и услова пословања пружаоца услуга у угоститељским објектима за смештај.

Молимо потврдите учешће на електронску адресу: perform@rsjp.gov.rs

Такође, овде можете прочитати о најчешћим питањима у вези са Позивом и о одговорима на њих.