Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

е-ПАПИР и на покрајинском нивоу

08 / 04 / 2019

Пројекат Владе ”Поједностављење административних поступака и регулативе – еПАПИР“ који за циљ има унапређење јавних услуга ка привреди и смањење трошкова од почетка априла се спроводи и у АП Војводини. У Скупштини АП Војводине, Игор Мировић, председник покрајинске Владе, Бојана Тошић, в.д. директора Републичког секретаријата за јавне политике и Александра Хилбиг шеф Пројекта “Подршка реформи јавне управе у Србији” – ГИЗ, су 4. априла на радном састанку са представницима свих секретаријата, Привредне коморе Војводине, других носилаца јавних овлашћења и ГИЗ-а отворили пројекат на покрајинском нивоу.

Председник покрајинске Владе је упознао све представнике надлежних институција са значајем пројекта и потребом унапређења јавних услуга што директно утиче на боље пословно окружење, а тиме и стварање повољнијег животног стандард грађана и упутио на потребу чврсте сарадње покрајинских институција са РСЈП као координатором овог пројекта.

В.д. директорка РСЈП Бојана Тошић је представила резултате досадашњег рада кроз укидањем сувишних и поједностављењем компликованих административних поступака и истакла да је само укидање М4 и МУН обрасца, и маркица за брашно довело до уштеде за привреду око 30 милиона евра у 2019. години. Направљена је база од скоро 2500 административнх поступака, од којих је за 600 припремљен план поједностављења и укидања. До краја године планирана је дигитализација за првих 30 поступака. Заједнички рад републике и покрајине наставиће се пописом и поједностављењем поступка у АП Војводини, са крајњи циљем остаривања ефикаснијег, сигурнијег и транспарентнијег пословног окружења.

Бојана Тошић је истакла да се радује даљој заједничкој сарадњи и остварењу циљева који ће донети велико растерећење привредницима и запосленима у јавној управи и биће кључ за успостављање бољих услова за пословање у Србији.

Реализација пројекта е-ПАПИР на нивоу АП Војводине, подржана је од стране Немачке организације за развојну сарадњу ГИЗ.