Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Делегација БиХ у посети РСЈП

06 / 02 / 2018

Представници Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске и Брчко Дистрикта били су гости Републичког секретаријата за јавне политике.

Посета је организована на иницијативу Босне и Херцеговине, у оквиру пројекта „Јачање капацитета за стратешко планирање и развој политика“ (Strengthening capacities for strategic planning and policy development – SPPD II)  са циљем упознавања добре праксе  у процесима координације и планирања у оквиру реформе јавне управе у Републици Србији.

Јасна Атанасијевић , в.д директора РСЈП са својим  тимом сарадника представила је новине у приступу и култури рада државне управе Србије и резултате реформских активности.

Колеге из БиХ су се упознале са Стратегијом регулаторне реформе и унапређења система управљања јавним политикама, Предлогом закона о планском систему Републике Србије и Информационим системом подршке процесима планирања и управљања, улогом и функцијом Секретаријата, као и методолошком, аналитичком и координаторском подршком коју наша институција пружа Влади и органима државне управе. Делегација БиХ посетила је и Генерални секретаријат Владе.

Размена искустава са делегацијом БиХ настављена је и током радног ручка, којем се придружио и представник амбасаде БиХ Зоран Перковић, као и колеге из Министартва финансија, Министарства за европске интеграције и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије.

Заједничке теме и слични изазови – отворили су  иницијативе и  бројне могућности даље регионалне сарадње и размене искустава.

Додатно, реформа јавне управе, заједно са владавином права и економским управљањем, представља један од приоритета  Стратегије проширења Европске уније за све државе кандидате за чланство у Европској унији.  Стога  је овај сусрет отворио нове могућности сарадње у циљу успостављања стандарда економског управљања и административних стандарда у стартешком планирању.