Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Укључи се и креирај своје пословно окружење

06 / 02 / 2018

Позивамо представнике ИТ сектора, start–up и иновативних предузећа да се активно укључе и дају допринос у креирању свог пословног окружења.

Републички секретаријат за јавне политике у сарадњи са UNDP је креирао онлајн платформу како би сваки привредник имао могућности да са минималним утрошком времена учествује у доношењу одлука и мењању свог пословног окружења покретањем иницијатива – кликом на Adminhack.rs платформу.

У жељи да побољшамо и поједноставимо услове пословања, приступили смо смањивању административних и регулатоних препрека за привреду. Сматрамо да је ваше искуство изузетно значајно, као и да би ваше идеје могле бити извор бројних конретних решења за измене правног оквира. Као део истих напора, дискретно и без велике промоције, прошле године смо активирали Adminhack.rs, као платформу за директну комуникацију са привредом. Разлог за „тихи“ приступ лежи у чињеници да је Adminhack пилот пројекат, путем кога желимо да тестирамо моделе сарадње и комуникације свих актера у процесу доношења одлука и јачању улоге и укључености привреде у тај процес, на начин који је једноставан, брз, не изискује додатне трошкове, а који је доступан свим заинтересованим странама које желе да активно учествују у креирању свог пословног окружења.

Испред Републичког секретаријата за јавне политике, желела бих да позовем све заинтересоване привреднике из ИТ сектора и иновационих startup компанија, да буду део пилот пројекта који спроводимо у циљу унапређења сарадње и комуникације између органа државне управе и привреде, како бисмо на заједничком задатку унапредили пословно окружење у Републици Србији.

Искористите ову прилику и могућност да учествујете у креирању свог пословног амбијента. Све што треба, јесте да издвојите мало времена и да преко Adminhack платформе јасно и конкретно изложите проблеме са којим се сусрећете у вашем пословању, а који се односе на административне препреке и наведете ваше предлоге за њихово решавање.

Ваши предлози ће бити предмет рада Владиног Савета за ИТ, који решава конкретне проблеме у овим областима, мапира баријере, креира политику и координира активности Владе у циљу конкретних решавања тих препрека.

Искористите прилику, укључите се, креирајте ваше пословно окружење, пошаљите иницијативу!

 

 

др Јасна Атанасијевић – директор