Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Шансе за паметан раст Србије

06 / 02 / 2019

Иновационо предузетништво у дигитално доба – назив је панел дискусије која је изазвала значајну пажњу на Копаоник Бизнис Форуму (КБФ).

Подсетивши на глобални светски тренд – 4. индустријску револуцију, односно дигиталну еру и шансе које она нуди за паметан раст привреде – др Јасна Атанасијевић, члан председништва Савеза економиста Србије и директор Републичког секретаријата за јавне политике, у улози модератора  – угостила је искусне представнике иновационог предузетништва, привреднике и специјалног госта  – господина Шукија Глајтмана, који се сматра зачетником иновационо технолошког бума Израела. Искуство израелског стручњака потврдило је да иновационо предузетничке амбиције морају имати подршку државе, баш како је то било и у Израелу.

Питања и теме где су шансе Србије да искористи своје таленте и знање, употреби науку и истраживања у корист паметног привредног раста, да се прилагоди новим тржиштима иновационих технологија, обезбеди лакши пут од идеје до одрживог бизниса као плод научно истраживачког рада – представили су учесници панела: професор Владимир Црнојевић  – Институт Биосенса Нови Сад, Гордана Даниловић Грковић,  генерална директорка – Пословно технолошки инкубатор техничких факултета Београд,  Зоја Кукић уредница и ауторка – Старт ИТ,  Бранко Миладиновић – суоснивач и директор Нордеус Београд,  Невен Тубић – оснивач стартап компаније која развија  пешачки прелаз -„паметну зебру“.

Владин савет за ИТ уз подршку тима за Иновационо предузетништво који се формира под окриљем пројекта  Светске банке „Конкурентност и запошљавање“, заокружиће мере подршке и политика у ИТ сектору и пратити реализацију ових мера.

Панел дискусију о Иновацијама и предузетништву у дигиталној ери, у целини можете видети овде