Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

РСЈП обележио други рођендан и почетак пројекта Светске Банке „Конкурентност и запошљавање“

06 / 02 / 2018

Републички секретаријат за јавне политике у сарадњи са Светском банком, организивао је у кругу високих представника Владе, партнера, колега и пријатеља представљање Пројекта „Конкурентност и запошљавање“, вредног 100 милиона долара, који ће се у Републици Србији спроводити у наредне три године.

Била је то прилика да се, осим стручне и шира јавност, упозна са циљевима Пројекта Светске банке, односно реформама јавних политика пре свега у области науке, запошљавања и подстицаја индустрији и извозу.

О Пројкту Competitiveness and Jobs –  који ће помоћи у креирању нових послова, отварању нових радних места и побољшању окружења за инвеститоре,  говорио је Тони Верхеијен, директор канцеларије Светске банке у Србији, (енг Tony Verheijen –  Country menager the World Bank Office Republic of Serbia).

Пројекат који ће спроводити  више министарстава: Министарство привреде, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања са Националном службом за запошљавање, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у координацији са Фондом за иновациону делатност, има и хоризонталну димензију -унапређење управљања јавним политикама, које су засноване на чињеницама и анализама, а коју спроводи Републички секретаријат за јавне политике.

О новом приступу у креирању јавних политика у области  науке, истраживања, иновација и труду које ће у наредном периоду уложити Мнистартсво просвете, науке и технолошког развоја говорио је министар Срђан  Вербић.

У духу симболочног обележевања друог рођендана РСЈП, Јасна Атанасијевић,  в.д. директора Секретаријата, поделила  је са званицама ентузијазам у погледу даљег јачања система за анализе и координацију јавних политика у оквиру државне управе.

 

Представљање пројекта

Клуб посланика – Тонски и видео запис http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=246706

Укратко о Пројeкту – PDF Информација о Пројекту

Детаљније  на сајту Светске банке http://www.worldbank.org/projects/P152104?lang=en

О раду и улози Републичког секретаријата за јавне политике 

PDF БРОШУРА О НАМА  на српском језику

PDF БРОШУРА О НАМА на енглеском језику