Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Развој иновација – стратешко опредељење Србије

06 / 02 / 2018

Савет за иновационо предузетништво и ИТ састао се са представницима Светске банке приликом чега су представљени резулати Тима за иновативно предузетништво и информационе технологије Републичког секретаријата за јавне политике (РСЈП).

Састанак је водио Ненад Поповић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој, као заменик председнице Савета – премијерке Ане Брнабић, што је  потврда  колико су иновације важне за даљи тржишни и економски развој Републике Србије.

„Циљ нам је да обезбедимо континуирани развој иновационог и стартап екосистема, као и развој иновационе и технолошке инфраструктуре која ће омогућити отварање нових радних места у високотехнолошким секторима“, поручио је министар Поповић. Он је нагласио да је Светска банка важан партнер Републике Србије у успостављању и спровођењу програма за развој иновација и иновационог предузетништва.

Тим за иновативно предузетништво и информационе технологије (ТИПИТ) известио је представнике Савета и Светске банке о тренутним активностима које, у оквиру пројекта ,,Конкурентност и запошљавање’’спроводи испред РСЈП.  Истакнут је рад на Обједињеном документу стратегија и акционих планова националних институција Србије у сфери иновација, предузетништва и информационо –комуникационих технологија.  Престављена је и Мапа иновационог екосистема са више од 3 хиљада субјеката екосистема.

Министар Поповић је захвалио ТИПИТ тиму на стратешкој и аналитичкој подршци Савету за иновационо предузетништво и ИТ и још једном нагласио  да је приоритет Владе у овој области стварање услова за системски развој и унапређење области иновација и иновационог предузетништва у Србији.

 

Саопштење на сајту Владе РС

запис агенције ТАНЈУГ