Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Радионица „Бихевиорални приступи јавним политикама“

08 / 11 / 2018

У периоду од 16. до 18. октобра у Новом Саду одржана је радионица „Савремени приступи јавним политикама – Бихевиорални приступи“.

Републички секретаријат за јавне политике је организовао радионицу уз подршку пројекта немачко-српске сарадње „Подршка реформи јавне управе“, који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу – GIZ.

Радионицу су водили експерти из Тима за бихевиоралне приступе (en. Behavioural Insights Team) др Кизи Ганди и Кеванте Мичел. Полазници су имали прилику да се упознају са методолошким приступима и могућностима за практичну примену бихевиоралних приступа у мерама јавних политика, као и са примерима досадашње примене ових приступа у земљама широм света. Увођење бихевиоралних приступа или увида у понашање омогућава да јавне услуге буду економичније и приступачније грађанима. Радионица је наставак активности започетих у мају 2018. на конференцији РСЈП-а „Савремени приступи јавним политикама“.

Радионици су присуствовали представници Министарства унутрашњих послова, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Министарства здравља, Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, Министарства финансија – Пореске управе, Покрајинског секретаријата за финансије и Републичког секретаријата за јавне политике.