Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Програм обуке предавача за законодавни процес

05 / 02 / 2018

Четворо представника Канцеларије успешно је завршило Програм обуке предавача за законодавни процес

Програм је спроведен у сарадњи Службе за управљање кадровима Владе Републике Србије, Министарства правде и државне управе, ГИЗ Пројекта за правну реформу и Немачке Академије за државну управу БАКöВ. У периоду од маја до децембра 2013. године, реализовано је 5 модула обуке посвећених различитим фазама законодавног процеса. Кроз усавршавање постојећих знања из области законодавног процеса, односно израде и спровођења закона, и развијање тренерских вештина, унапређени су капацитети запослених у Канцеларији и другим органима државне управе за припрему и реализацију обука у области законодавног процеса.

Један од резултата програма било је унапређење постојећих програма обука у области законодавног процеса и развијање програма за нове циљне групе, што је резултирало у осам програма обуке, и то за следеће циљне групе: новозапослени, државни службеници који обављају нормативне послове, функционери, руководиоци и инспектори. Обука на тему спровођења анализе ефеката прописа представља један од програма обука који су унапређени.

Сертификовани предавачи Канцеларије реализоваће програме за законодавни процес за државне службенике који су запослени на нормативним пословима и за руководиоце, према усвојеном Програму општег стручног усавршавања државних службеника из органа државне управе и служби Владе за 2014. годину. У оквиру оба наведена програма, биће одржан модул на тему анализе ефеката прописа.