Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Признање Секретаријату за јавне политике – за допринос економским реформама

06 / 02 / 2018

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) представила је осмо издање Сиве књиге, која садржи  100  препорука  за  уклањање администаривних препрека за пословање у Србији 2015/2016

Тим поводом организована је  конференција под називом „Реформе у Србији и нова економска агенда“, коју је  отворио  председник Владе  Републике Србије Александар Вучић. Премијер је похвалио значај другачијег приступа у решавању проблема у Србији, јер мало ко уме ствари да мери конкретно, коректно и прецизно. Kључни проблеми привреде, које ће Влада решавати у наредном периоду је недовољан предузетнички дух, предузећа која уживају заштиту државе и сива економија. Тај процес је већ почео и ситуација ће бити све боља уз фискалну консолидацију, обрачун с непотребним парафискалним наметима и ограничавањем пре свега локалних самоуправа. Влада ће  бити задовољна тек кад се Србија са садашњег 59. помери на 45. место на „Дуинг бизнис листи“ Светске банке – истакао је премијер.

О резултатима реформи и регулаторним приоритетима говорили су Зорана Михајловић –потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Кори Удовички- потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе, Никола Селаковић -министар правде, Жељко Сертић- министар привреде и Александар Вулин – министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Ове године, на деветој Конференцији,  уручена су признања представницима  државне управе и локалне самоуправе, односно изузетним појединцима за допринос економским реформама и примену закона у 2015. години. Међу седам добитника је  Бојана Тошић –в.д. заменика директора  Републичког секрeтаријата за јавне политике, награђена признањем, како је наведено у образложењу, за лична залагања и резултате остварене у домену израде Националног програма за сузбијање сиве економије, јачања позиције Србије у Извештају о лакоћи пословања Светске банке и унапређења Закона о инспекцијском надзору.