Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Позив за министарства и самосталне и независне организације да кандидују теме

06 / 02 / 2018

Републички секретаријат за јавне политике у сарадњи са пројектом PERFORM, који подржава SDC - Швајцарска агенција за развој и сарадњу, објављује позив за министарства, као и независне и самосталне организације које врше јавна овлашћења, да кандидују теме ради финансирања студија и анализа за потребе креирања, односно праћења јавних политика у одређеној области заснованих на резултатима истраживања из области друштвених наука.

У другом циклусу спровођења PERFORM пројекта биће изабране теме које су у функцији спровођења приоритета Владе, а на основу којих ће се спровести истраживања чији ће резултати бити искоришћени за креирање и праћење јавних политика утемељених на утврђеним чињеницама и подацима (evidence-informed policy making). Више информација можете наћи у позиву, а пријавни формулар можете преузети овде.

Поводом расписаног Позива РСЈП је одржо информативни састанак са заинтересованим подносиоцима пријава 19. септембра 2017. године. Том приликом су присутни имали прилике да чују више о спровођењу другог циклуса пројекта PERFORM, као и да разјасне постојеће дилеме. Више се можете информисати у оквиру документа питања и одговори.

Републички секретаријат за јавне политике је за потребе спровођења принципа креирање и праћење јавних политика утемељених на утврђеним чињеницама и подацима  (EIPM – evidence-informed policy making), креирао Смернице за укључивање истраживачке заједнице у процесе креирања и спровођења јавних политика.Овај документ је заснован на искуствима спровођења пилот пројеката из првог циклуса пројекта PERFORM. Након спровођења другог циклуса пројкета, планирано је да документ буде унапређен сходно новим искуствима и поукама.