Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Потписан Меморандум о разумевању

03 / 07 / 2019

Председник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић и в.д. директора Републичког секретаријата за јавне политике Бојана Тошић потписали су Меморандум о разумевању између две институције.

Циљ Меморандума је обезбеђивање интензивније сарадње између Комисије и Републичког секретаријата за јавне политике везано за оцењивање анализе ефеката прописа на конкуренцију на тржишту у процесу усвајања прописа од стране Владе.

Овим би се благовремено идентификовали могући негативни ефекати које предложена решења могу имати на конкуренцију на тржишту и обезбедио бољи учинак прописа у контексту остваривања што конкурентнијег окружења, а које директно утиче на унапређење привредног амбијента у Републици Србији.

Меморандум је потписан у контексту боље имплементације Пројекта за унапређење пословног окружења у Србији који спроводи Међународна финансијска корпорација (IFC), чланица Групације Светске банке у сарадњи са Владом Републике Србије, и уз подршку Британске Амбасаде у Београду и Фонда за добру управу Владе Уједињеног Краљевства чији су представници и присуствовали овом догађају.

Наведени пројекат за унапређење пословног окружења у Србији ће  допринети  смањењу административног оптерећења за привреду – поједностављењем 1.750 административних поступака за добијање лиценци, дозвола и сагласности и дигитализацију 100 поступака, као и кроз уклањање пракси које негативно утичу на развој конкуренције.