Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Потписан Меморандум о разумевању

03 / 07 / 2019

Председник Комисије за заштиту конкуренције др Милоје Обрадовић и в.д. директора Републичког секретаријата за јавне политике Бојана Тошић потписали су Меморандум о разумевању између две институције.

Циљ Меморандума је обезбеђивање интензивније сарадње између Комисије и Републичког секретаријата за јавне политике везано за оцењивање анализе ефеката прописа на конкуренцију на тржишту у процесу усвајања прописа од стране Владе.

Овим би се благовремено идентификовали могући негативни ефекати које предложена решења могу имати на конкуренцију на тржишту и обезбедио бољи учинак прописа у контексту остваривања што конкурентнијег окружења, а које директно утиче на унапређење привредног амбијента у Републици Србији.

Меморандум је потписан у контексту боље имплементације Пројекта за унапређење пословног окружења у Србији који спроводи Међународна финансијска корпорација (IFC), чланица Групације Светске банке у сарадњи са Владом Републике Србије, и уз подршку Британске Амбасаде у Београду и Фонда за добру управу Владе Уједињеног Краљевства чији су представници и присуствовали овом догађају.

Наведени пројекат за унапређење пословног окружења у Србији ће  допринети  смањењу административног оптерећења за привреду – поједностављењем 1.750 административних поступака за добијање лиценци, дозвола и сагласности и дигитализацију 100 поступака, као и кроз уклањање пракси које негативно утичу на развој конкуренције.