Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Подршка локалним самоуправама у Србији у процесу европских интеграција

05 / 02 / 2018

Као једна од најзначајних активности Канцеларије за регулаторну реформу и анализу ефеката прописа у спровођењу регулаторне реформе на локалном нивоу, издваја се њено учешће као члана Заједничког саветодавног одбора Програма, у оквиру трогодишњег пројекта “Подршка локалним самоуправама у Србији у процесу европских интеграција” који се реализују у организацији Сталне конференција градова и општина-Савез градова и општина Србије (СКГО)  и уз финансијско покровитељство Швајцарске организације за економску сарадњу (SECO).

Трећи састанак Мреже СКГО експерата за подршку локалним самоуправама у процесу европских интеграција одржан је у Суботици од 29. до 31. јануара 2014. године. Како је на претходном, другом састанку, организована обука о фазама преговарачког процеса и транспоновању ЕУ прописа у домаће законодавство, у оквиру трећег састанка Мреже одржана ефеката је и обука „Анализа прописа – Пут до квалитетних прописа“ коју је водила Мира Прокопијевић, директорка Канцеларије за регулаторну реформу и анализу ефеката прописа Владе РС. Циљ ове једнодневне обуке био је упознавање учесника са процесом унапређења законодавне политике у Србији, као и стандардима, техникама и методама за унапређење квалитета прописа и то радом у четири сесије: унапређење регулаторног процеса у Србији, методе и технике за унапређење квалитета прописа, анализа ефеката прописа, мониторинг и евалуација ефеката прописа…. (Опширније)

Прочитајте и „Ка чланству Србије у ЕУ улога локалних самоуправа и Сталне конференције градова и општина у приступним преговорима“.