Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

КОПАОНИК БИЗНИС ФОРУМ 2022

10 / 03 / 2022

Бојана Тошић, директорка Републичког секретаријата за јавне политике учествовала је на панелу под називом „Дигитализација јавних услуга: на путу ка дигиталном друштву,“ који је одржан у оквиру другог дана Копаоник бизнис форума. Поред Бојане Тошић, панелисти су били Јелена Бојовић, извршна директорка NALED-а, Михаило Јовановић, директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије, Душан Милићевић, директор компаније Comtrade System Integration и Радан Раденко, директор Saga NFG, а модератор је била Јасна Атанасијевић, чланица Председништва, Савез економиста Србије. Тема форума је дигитализација јавних услуга.

У свом излагању Бојана Тошић је нагласила изазове системског приступа дигитализације и искуства које РСЈП стиче већ неколико године имплементирајући пројекат е-папир. Овај приступ подразумева попис процедура, анализу процедура која води поједностављењу, измену постојећих прописа у колико је то потребно, потом  дигитализација услуге и на крају изазови управљања. Такође, напоменула је да у оквиру ове реформе већ можемо говорити о добити и уштедама за бизниси, као и да ће сваки напредак побољшати пословни амбијент. Оно сто је један од најважнијих принципа који ће довести до успешне реформе је поверење свих страна, и то је најтеже одржати. Бојана Тошић се осврнула и на квалитет прописа које доносимо и које ћемо доносити. Они пре свега треба да буду  „технолошки освешћени“.

Овогодишни Копаоник бизнис форум, који се одржао у период од 6 -9. марта текуће године,  окупио је рекордан број учесника и представника медија. Највећи економски скуп у региону окупио је велики број државних званичника, представника међународних финансијских институција, чланова дипломатског кора, као и пословних људи и домаћих и страних инвеститора. Током Форума, разговарало се о макроекономским анализама и предвиђањима за 2022. годину за регион Западног Балкана, индустрији 4.0 и изазовима дигиталне трансформације, геополитичким питањима, енергетској транзицији, агенди повезивања Западног Балкана, зеленој транзицији, питањима одрживости и дигитализацији јавних услуга, као и очекивањима младих и дигитализацији здравствених Система, а централна тема била је Србија 2030: Агенда за одрживи развој.