Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Јавни позив за акредитоване научно-истраживачке организације – PERFORM

06 / 02 / 2018

Расписан је Јавни позив за избор научно-истраживачких организација

Предмет јавног позива је конкурс за спровођење истраживања на теме:

  1. Истраживање тешкоћа до којих долази у обезбеђивању права на примарну здравствену заштиту осигураника који су корисници домског смештаја за одрасле и старије у систему социјалне заштите: Министарство за рад, запошљавање, борачка и  социјална питања, на основу следећих Критеријума за вредновање и оцењивање:
  2. Праћење ефеката спровођења наменских трансфера у социјалној заштити: Министарство за рад, запошљавање, борачка и  социјална питања, на основу следећих Критеријума за вредновање и оцењивање:
  3. Анализа потребних усклађивања кривичног законодавства у складу са свим преговарчким поглављима у оквиру процеса европских интеграција: Министарство правде, на основу следећих Критеријума за вредновање и оцењивање.
  4. Истраживање тешкоћа породица услед којих долази до одлука органа старатељства о издвајању деце из породице и анализа стручних поступака центара за социјални рад у том процесу: Министарство за рад, запошљавање, борачка и  социјална питања, на основу следећих Критеријума за вредновање и оцењивање.
  5. Квантитативна анализа утицаја Иновационе политике и Индустрије 4.0 на развој економије, технолошког напретка и предузетништва у Србији: Кабинет министра за иновације и технолошки развој, на основу следећих Критеријума за вредновање и оцењивање.

Конкурс је отворен од 16. новембра 2017. године до 1. децембра 2017. године.

Опште информације позива можете преузети овде, док се о специфичним условима за пријаву истраживања за појединачне теме можете информисати кликом на сваку тему засебно и на припадајућу листу Критеријума за вредновање и оцењивање достављених пријава.

Пројектни задаци представљају саставни део позива и потребно је да подносиоци пријавва испуне критеријуме и из позива, као и појединачних пројектних задатака за одговарајућу тему.

Форму за припрему буџета можете да преузмете овде.

 

РСЈП и PERFORM тим нуде могућност свимзаинтересованима да дођу на информативне сесије о учешћу на овом конкурсу, које ће сеодржати 23. и 24. новембра 2017. године у просторијама РСЈП, и то по следећемраспореду:

– 23. новембар 2017. године од 10:00 до 13:00 часова биђе разматране три темеМинистарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

– 24. новембар 2017. године од 11:30 до 13:30 часова, биће разматрана темаМинистарства правде

– 24. новембар 2017. године од 13:30 до 15:30 часова, биће разматрана темаКабинета Министра за иновације и технолошки развој.

Молимо потврдите учешће на маил: diana.paunovic@rsjp.gov.rs

Такође, овде можете прочитати о најчешћим питањима у вези са позивом и о одговорима на њих.