Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Финансирање иновација

06 / 02 / 2018

У организацији Министарства привреде и Републичког секретаријата за јавне политике, а уз подршку пројекта Светске банке „ Конкурентност и запошљавање“, 10. априла 2017. године, у Клубу народних посланика, одржана је радионица на тему „Финансирање иновација“.

Радионица је одржана као део широког консултативног процеса између представника државе и привреде, на тему иновација као кључног покретача конкурентности и стварања бољег привредног амбијента за пословање малих и средњих предузећа у Републици Србији. У оквиру радионице учесници су имали прилику да се боље упознају и размене искуства у области финансирања иновативних малих и средњих предузећа, као и могућностима за унапређење овог значајног привредног сегмента.

У првом делу радионице, представници министарства просвете, науке и технолошког развоја, Иновационог фонда, Развојне агенције Србије и Mинистарства трговине, туризма и телекомуникација представили су тренутне програме за финансирање иновација. У другом делу, представници приватних инвестиционих фондова и великих предузећа представили су своја искуства у финансирању у иновациони систем у Србији, док су у трећем делу радионице, корисници ових државних и приватних фондова говорили о својим искуствима у овој области.