Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРОЈЕКТНИХ ИДЕЈА

28 / 04 / 2021

-ДИЈАЛОГ ПРОМЕНА-

БЕОГРАДСКА ОТВОРЕНА ШКОЛА

Дијалог је кључни инструмент за доношење одлука, решавање проблема од јавног интереса и доношење јавних политика по мери свих нас. Приметно је сужавање простора за деловање цивилног друштва када је у питању јавни дијалог, а Београдска отворена школа ће подржати иницијативе организација цивилног друштва које се односе на успостављање конструктивног дијалога као легитимног средства деловања за боље друштво кроз:

ПРОГРАМ ПОДРШКЕ

пројектима организација цивилног друштва усмереним на дијалог, решавање проблема и позитивне промене у јавним политикама у оквиру пројекта „Дијалог промена: Подршка реформама кроз сарадњу организација цивилног друштва и јавних власти”.

Шта подразумева подршка организацијама цивилног друштва у Програму Дијалог промена?

  • Финансијску подршку за спровођење пројеката;
  • Развој и унапређење специфичних знања и вештина везаних за дијалог са јавним властима, осмишљавање, праћење и евалуацију јавних политика;
  • Експертску и менторску подршку током реализације пројеката.

Којим темама се бавимо на Програму Дијалог промена?

  • Подршка демократском развоју;
  • Унапређење и заштита људских права;
  • Развој локалне заједнице;
  • Заштита и унапређење животне средине и климатске промене;
  • Унапређење запошљивости;
  • Социјална укљученост осетљивих група;
  • Друге области од значаја за заједницу, а у којима се остварују циљеви и очекивани резултати Програма подршке пројектима Дијалог промена.

Комплетан позив са свим неопходним информацијама и конкурсном документацијом можете пронаћи

ОВДЕ

Рок за подношење пројектних идеја је 24.5.2021. године, до 15 часова.

ВИШЕ ДЕТАЉНИХ ИНФОРМАЦИЈА

Београдска отворена школа организује информативни састанак за све заинтересоване путем ЗООМ платформе 11. маја у 12 часова, у вези додатних информација о Програму подршке пројектима организација цивилног друштва усмереним на дијалог, решавање проблема и позитивне промене у јавним политикама “Дијалог промена”. До тада, одговоре на најчешће постављена питања можете пронаћи ОВДЕ или писати на dijalogpromena@bos.rs

ПРИЈАВА ЗА ИНФОСЕСИЈУ

Дијалог промена“ је пројекат који је усмерен ка побољшању пракси и приступа дијалогу између представника цивилног друштва и јавних власти у циљу решавања проблема у заједници и унапређењу јавних политика. У наредне три године биће финансијски подржано 40 удружења и 30 истраживача, а кроз менторску подршку ће више од 100 представника удружења и 60 представника локалних самоуправа и министарстава Владе Републике Србије бити оснажено за учешће у дијалогу за решавање конкретних проблема и подршку реформама у процесу европских интеграција.

Пројекат је подржан од стране Европске уније и биће реализован у периоду од 2021. до 2023. године. Пројекат се реализује у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Републичким секретаријатом за јавне политике, Центром за јавне политике ЕУ Универзитета у Београду, Улоф Палме Центром као и са Уредом за удруге Владе Републике Хрватске.

ДЕТАЉНИЈЕ О ПРОЈЕКТУ