Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Подршка програма Еразмус плус увођењу кратких обука из анализе јавних политика

10 / 02 / 2021

ЦЕЛОЖИВОТНО УЧЕЊЕ НА УНИВЕРЗИТЕТИМА У НОВОМ САДУ, БЕОГРАДУ И НИШУ

Од 15. марта 2021. године, у Новом Саду, Београду и Нишу, организују се програми кратких обука из анализе јавних политика. Програм је намењен свима који раде на пословима јавних политика или желе да науче више о припреми стратегија и планова, као и утичу на прописе у најважнијим областима као што су – запошљавање, здравство, образовање, животна средина, наука, економски и технолошки развој, пољопривреда итд.

Избор и садржај обука конципирани су тако да се обраћају професионалцима који имају диплому најмање основних студија, искуство у раду с државном управом или жељу да се усаврше у том каријерном правцу. Такође, обуке могу похађати истраживачи из различитих области који желе да овладају методологијом и знањима за остваривање утицаја њихових истраживања на значајне друштвене одлуке.

Програм обука је креиран у протекле две године у оквиру Еразмус+  пројекта Креирање и анализа јавних политика. Главни циљ пројекта је да се уведу образовни програми из области анализе и креирања јавних политика као део целоживотног образовања на три универзитета у Србији – Нови Сад, који координира пројектом, Београд и Ниш. Поред њих, домаћи партнери на пројекту су Републички секретаријат за јавне политике и Служба за управљање кадровима Владе Србије, Стална конференција градова и општина, неколико невладиних организација, као и три реномирана универзитета из ЕУ  – Универзитет у Лајдену, King’s College Лондон и Универзитет Paris-Est Creteil. Школарина за прву генерацију студената ће бити покривена из буџета Еразмус+ пројекта “lnterdisciplinary short cycle programs in public policy making and analysis (PPMA)”.

Пријава траје до 1. марта и доступна је на следећим адресама:

Полазници ће добити сертификат о завршеном програму.

Више информација на https://ppma.pmf.uns.ac.rs/