Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ПОЧЕТАК РАДА РЕГИСТРА АДМИНИСТРАТИВНИХ ПОСТУПАКА

08 / 06 / 2021

Све потребне информације и поступци за привреднике на једном месту, на порталу Регистра административних поступака и еУправе линк.

Регистар административних поступака представља јединствену електронску базу свих административних поступака које спроводе ограни јавне управе како би  заинтересовани привредници и грађани могли једноставно и лако да буду информисани о свему што им је потребно да би добили неку дозволу, остварили одређено право или испунили обавезу. Почетком рада Портала регистра омогућено је да се све информације о свим административним поступцима нађу на једном месту  и да  са неколико кликова мишем сазнате шта је потребно да поднесете од документације, на који рачун и колико да платите и на тај начин предупреде гужве на шалтерима.

У овом моменту, у Регистру се налазе поступци који се односе на привредне субјекте.  Регистар садржи више од 2.600 поступака, с тим што је у овом тренутку јавно доступно 1.600 поступака које спроведе републички органи и органи Аутономне покрајине Војводине. Од данас свим привредницима су доступни обрасци захтева, информације о потребној документацији коју прилажу уз захтев, висини и броју рачуна на који треба да уплате таксу или накнаду, информације на коју адресу треба да упуте свој захтев ако поступак није дигитализован, као и друге информације потребне за успешно подношење захтева. Број поступака ће се увећавати на недељном нивоу, а привредници ће на лак и једноставан начин долазити до свих неопходних информација које су им потребне за њихово пословање. До краја 2022. године Регистар ће садржати и административне поступке које покрећу грађани, док ће изворни поступци јединица локалних самоуправа бити доступни најкасније до краја 2023. године.

На овај начин коришћењем једноставне претраге по кључној речи, делатности, институцији и пословној епизоди, брзо и лако, за свега неколико секунди добијате све потребне информације, без дугог чекања у редовима.

Регистром управља Републички секретаријат за јавне политике, институција која Влади и државној управи пружа стручну подршку у модернизацији, дигитализацији и трансформацији јавне управе, док Техничку подршку пружа Канцеларија за информационе технологије и електронску управу.

Сва питања и сугестије за унапређење Портала регистра можете упутити Републичком секретаријату за јавне политике на електронску адресу rap@rsjp.gov.rs