Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Портал Регистра административних поступака у најужем избору за награду Европског института за јавну управу

13 / 02 / 2024

Републички секретаријат за јавне политике кандидовао је Портал Регистра административних поступака (РАП) за Европску награду за јавни сектор (European Public Sector Award) коју сваке друге године додељује Европски институт за јавну управу (European Institute for Public Administration). У категорији „Иновације у јавној управи“, предлог „Портал РАП – јединствени прозор за све услуге јавне управе“ је ушао у најужи избор за добијање ове награде.

Портал РАП-а представља место на коме сви потенцијални корисници (и правна и физичка лица) могу пронаћи јавно доступне потребне информације о више од 3100 услуга које су намењене привреди и грађанима. Стандарди за пружање услуга које Републички секретаријат за јавне политике поставља кроз РАП представљају новитет у јавној управи јер се са успостављањем Портала РАП-а све услуге чине транспарентним, јавно доступним и дигиталним. Све услуге су кориснички оријентисане. Партнерство са привредом и цивилним друштвом које Републички секретаријат за јавне политике развија допринело је такође да се услуге оптимизују и учине једноставнијим, јефтинијим и доступнијим.

Европски институт за јавну управу подржавају Европска комисија и земље чланице ЕУ и окупља бројне експерте из различитих области европских политика. Kао главни циљ Европски институт за јавну управу има унапређење знања и способности запослених у јавној управи за ефикасно управљање јавним политикама.