Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

ОДРЖАНА РАДИОНИЦА СА ПРИВРЕДНИМ СУБЈЕКТИМА У ЦИЉУ УНАПРЕЂЕЊА РЕГУЛАТОРНОГ ОКВИРА У ОБЛАСТИ УГОСТИТЕЉСТВА -ПРУЖАЊЕ УСЛУГА СМЕШТАЈА И ПРИПРЕМАЊА И УСЛУЖИВАЊА ХРАНЕ, ПИЋА И НАПИТАКА

26 / 01 / 2024

У петак, 26.01.2024. године, у просторијама Привредне коморе Ниш, успешно је одржана радионица/консултације са привредним субјектима у циљу унапређења регулаторног оквира у области угоститељства. Организатори ове радионице били су Светска банка, Републички секретаријат за јавне политке и Привредна комора Ниш.

Кроз пројекат „ЕУ за боље пословно окружење“ (ЕУ4БЕ) Влада Републике Србије, у сарадњи са Светском банком и уз подршку Европске Уније, заједно са Републичким секретаријатом за јавне политике и Министарством привреде, и даље радимо на унапређењу пословног окружења које обухвата поједностављење регулаторног оквира и стварање инструмената који помажу привредним субјектима да боље разумеју и да лакше и делотворније извршавају законске обавезе.

Једна од главних тема које су обрађене током радионице у Нишу, тицала се Регистра административних поступака (РАП портал), који представља јединствену контктну тачку за привреду и грађане, и пружа податке о свим административним поступцима и захтевима у различитим областима пословања.
Такође, представљен је и инструмент који служи за лакше разумевање обавеза које привредници у овој области треба да испуне, повезујући их у целину, под називом “пословна епизода”. Овај инструмент, на чијој припреми се тренутно ради и који ће бити доступан у дигиталној форми, на једном месту, на ажуран начин, приказујe редослед потребних корака и саме кораке у обављању свакодневног пословања у конкретној привредној делатности.

Радионици је присуствовало 14 учесника, од којих су 6 били привредници.

Захваљујемо се Привредној комори Ниш на указаном поверењу, оствареној сарадњи и организацији ове радионице, која је одиграла важну улогу у томе да заједно допринесемо лакшем, ефикаснијем и транспарентнијем пословању привредних субјеката.