Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Одржана промоција обједињене улазнице “MUSEUMS 4 YOU” – Једна карта, четири музеја на међународном Сајму туризма

26 / 02 / 2024

Обједињена улазница “MUSEUMS 4 YOU” за четири музеја у Београду је настала у оквиру Пилот пројекта “Повећање видљивости и доступности музеја у сфери дигиталног простора”, који је реализован од стране Групе за иновације у јавним политикама Републичког секретаријата за јавне политике, Министарства Културе, Министарства туризма и омладине, Туристичке организације Београд и 4 музеја, а уз подршку ГИЗ-а и Design Thinkers Academy.

Заменица директора Републичког секретаријата за јавне политике Сања Мешановић учествовала је на промоцији обједињене улазнице “MUSEUMS 4 YOU” у организацији Туристичке организације Београда и изразила велику захвалност на подршци коју су пружили партнери у спровођењу пројекта, колеге из других органа државне управе а посебно Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ). Обједињена улазница за 4 музеја у Београду омогућава улаз у Музеј Југославије, Музеј науке и технике, Етнографски музеј и Природњачки музеј.

Улазницу можете  искоритити у року од 7 дана од планираног датума посете и са њом можете да проверите зашто је Музеј Југославије најпосећенија културна институција у Београду, која чува и представља богату културну и историјску баштину бивше Југославије, од њеног настанка као Краљевине Југославије до њеног нестанка почетком деведесетих година, укључујући Кућу цвећа, гроб Јосипа Броза Тита, као и изложбени простор посвећен периоду Југославије.

Можете да зароните у богатство традиционалне културе које чека да буде истражено у Етнографском музеју, једном од најстаријих музеја на Балканском полуострву са више од 120 година постојања, који чува импресивну колекцију од око 120.000 музеалија, од којих се издваја 50.000 етнографских предмета. Добродошли сте у Музеј науке и технике у Београду, где се кроз сталне поставке „Човек и техника“, откривају како су машине, мотори и технолошке иновације обликовали наше животе, и „Галерија играчака“ са преко 150 играчака из периода од 1920. до 1970. године, стварајући фасцинантан спој технологије, креативности и образовања! Откријте богатство природе у Природњачком музеју Београда, где се налази највећа и најважнија природњачка колекција у Србији, обухваћајући биолошке и геолошке збирке са више од 2 милиона вредних примерака, како и фосиле који датирају од доба настанка Сунчевог Система.