Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Одржана завршна конференција пројекта „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“ (PAR2EU)

24 / 11 / 2023

У среду 22. новембра у хотелу Mona Plaza одржана је завршна конференција пројекта „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији“ (PAR2EU). Овај пројекат је спровођен током претходне три године, током којих је пружена значајна подршка реформи јавне управе, нарочито у сегментима модернизованог пружања услуга грађанима, учешћа грађана у процесу планирања јавних политика, управљања људским ресурсима, и области европских интеграција.

У оквиру ове конференције потписан је и Споразум о спровођењу пројекта „Подршка реформи јавне управе у процесу приступања ЕУ“.  Пројекат је вредан три милиона евра и биће имплементиран до октобра 2026. године.

Заменица директора Републичког секретаријата за јавне политике Сања Мешановић узела је учешће на панел дискусији „Процес приступања ЕУ и реформа јавне управе – перспективе и изазови“. У свом излагању гђа Мешановић је изразила захвалност свим партнерима који су учествовали у спровођењу пројекта, колегама из других органа државне управе, консултантима, а посебно Немачкој организацији за међународну садању (ГИЗ) на континуираној подршци током трајања овог пројекта. Посебно је истакнут значај подршке ГИЗ-а, у успостављању портала еКонсултације, који је дао могућност грађанима, привреди и организацијама цивилног друштва да се на директан начин укључе у процес формулисања јавних политика и прописа. Поред успостављања портала и других значајних активности које су остварене током сарадње на овом пројекту, гђа Мешановић је изразила велику захвалност на подршци коју је ГИЗ пружио током израде Плана развоја АП Војводине 2023-2030. године.