Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

„еПАПИР“ је проглашен другом реформом од највећег утицаја на грађане и привреду на глобалном такмичењу Open Government Partnership Impact Awards

16 / 12 / 2021

Програм за поједностављење административних поступака и регулативе „е-Папир“ освојио друго место као реформа са највећим утицајем на грађане и привреду у конкуренцији између 18 европских земаља у оквиру глобалног такмичења Open Government Partnership Impact Awards (Партнерство за отворену управу, награда за најутицајнију реформу).

Програмом „е-Папир” омогућено је да 2.264 поступака за привреду из надлежности 93 органа јавне управе буду доступни на једном месту, на Порталу Регистра. Захваљујући сарадњи јавног и приватног сектора, јавне услуге су модернизоване кроз оптимизацију 235 и укидање 13 административних процедура, што је резултирало годишњом уштедом за привредне субјекте од 33 милиона евра. Ово признање се може сматрати подстреком да јавна управа у сарадњи са приватним сектором треба и даље да настави са модернизацијом и прилагођавањем услуга јавне управе потребама корисника, како би се постигао циљ и успоставила управа по мери свих нас.