Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Одабрано 10 локалних самоуправа на јавном позиву за пројекат Подршке унапређењу капацитета и изради локалних планова развоја

23 / 05 / 2022

У оквиру Пројекта Немачко-српске развојне сарадње “Подршка реформи јавне управе у процесу приступања Европској унији” (PAR2EU) који спроводи ГИЗ,  Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Балкански центар за регулаторну реформу (БЦРР) спроводе пројекат „Подршка унапређењу капацитета и изради локалних планова развоја“ („National Local Development Planning Expertise“). Пројекат се спроводи у сарадњи са Републичким секретаријатом за јавне политике (РСЈП).

У оквиру Пројекта расписан је јавни позив за јединице локалне самоуправе (ЈЛС*). Циљ јавног позива је био идентификовање и одабир 10 ЈЛС које су заинтересоване да учешћем у Пројекту „Подршка унапређењу капацитета и изради локалних планова развоја“‚ ојачају своје капацитете и израде планове развоја у складу са законском регулативом и најбољом међународном праксом. Јавни позив је био расписан у период од 25.марта 2022.г. до 25.априла 2022.г.

На основу предлога Комисије за оцену пријава локални самоуправа, а на основу критеријума за оцену пријава, изабране су следеће локалне самоуправе за пружање подршке за израду локалних планова развоја: ГО Палилула (Ниш), Ивањица, Кладово, Љиг, Лозница, Осечина, Смедерево, Суботица, Велика Плана и Зајечар.

У поступку оцењивања пријава Комисија је утврдила да пријаве ЈЛС које већ имају обезбеђену подршку за израду плана развоја у оквиру програма подршке који спроводи СКГО, неће бити разматране у складу са условима јавног позива.

Подршка у оквирном трајању од 12 месеци, спроводиће се у складу са Меморандумом о сарадњи који ће бити закључен са сваком одабраном ЈЛС, а од јуна 2022.г.

 

*У овом документу скраћеница ЈЛС, осим градова и општина, укључује и градске општине иако оне Законом о локалној самоуправи нису дефинисане као јединице локалне самоуправе.