Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Дигитална трансформација у Србији – допринос Зеленој Агенди

20 / 09 / 2024

Дигитална трансформација у Србији – допринос Зеленој Агенди (Digital transformation in Serbia – Contribution to Green Agenda) – пројекат Републичког секретаријата за јавне политике налази се у најужем избору за награду „Јавна управа Западног Балкана“ коју сваке друге године додељује Регионална школа за јавну управу (РЕСПА). РСЈП је управљао овим пројектом кроз који су дигитализоване 32 услуге из области обновљивих извора енергије.

РЕСПА је регионална организација чији рад подржава Европска комисија и која пружа подршку земљама Западног Балкана да створе модернију, ефикаснију јавну управу, ојачају институције и учине транспарентнијим њихов рад.

Награда за јавну управу Западног Балкана је изузетно признање за достигнућа у трансформацији и модернизацији јавне управе. РСЈП је за ову значајну награду кандидовао пројекат у коме је уз подршку Европске банке за обнову и развој извршена дигитална трансформација 32 услуге издавања дозвола у области обновљивих извора енергије, које су од 9. јула доступне на порталу еУправа овде и овде.