Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Представљен Нацрт плана развоја Аутономне покрајине Војводине за период од 2023. до 2030. године

16 / 12 / 2022

У четвртак 15. децембра, у оквиру јавне расправе у Скупштини АП Војводине представљан је Нацрт плана развоја Аутономне покрајине Војводине за период 2023-2030. године. У уводном делу скупа, обратили су се Игор Мировић, председник покрајинске Владе, Штефан Хајек, шеф Сектора добро управљање Немачке развојне агенције, Милена Папагеоргиоу, шефица Одељења за демократско управљање Амбасаде Швајцарске у Републици Србији и Бојана Тошић, директорка Републичког секретаријата за јавне политике.

“У име институције која је од само почетка пратила рад на изради овог Плана развоја, желим да истакнем да је израда Плана развоја Војводине био веома важан и одважан корак у време када се сусрећемо са кризом у којој је дугорочно планирање својеврстан изазов. Посебно желим да похвалим начин на који је вођен процес израде овог документа, који је транспарентан и инклузиван, што је било пресудно за израду квалитетног документа и који ћемо промовисати као пример добре праксе. Посебна вредност овог процеса је укључивање младих људи, који су добили прилику да из своје перспективе и са свог становишта сагледају будући развој, и да ће управо они бити важни носиоци спровођења овог плана развоја”, рекла је директорка РСЈП Бојана Тошић у свом обраћању скупу.

Такође је нагласила да Републички секретаријат за јавне политике стоји на располагању свим јединицама локалне самоуправе на територији Војводине током спровођења њихових планова развоја, како би се и на тај начин допринело остваривању постављаних циљева у Плану развоја АП Војводине.

Јавна расправа на Нацрт плана развоја се спроводи у периоду од 9.12.2022. до 25.01.2023. године, на позив Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.